The Siren – Arvostelu

The Siren kirjan kansikuva

Kansi

Kansi sopii kirjaan ja minunlaiselleni ihmiselle, joka rakastaa kauniita prinsessamekkoja, se myös herättää kiinnostuksen. Kirjan nimi on kirjoitettu kauniisti ja kanteen sopivalla sinisen sävyllä.

KirjailijatJulkaisuvuosiAlkuperäiskieliSivumäärä
Kiera Cass2016Englanti330 sivua

Arvostelu

Juonessa on käytetty hyväksi vanhoja taruja ja niitä on yhdistelty uudella tavalla. Mitä jos paha ei ole paha omasta valinnastaan? Tämä teema on valinnut lähivuosina niin kirjoissa kuin elokuvissa ja televisiossakin. Kirjassa oman tarinansa ja ajatuksensa saa jakaa seireeni Kahlen. Tarinasta tulee mieleen Pieni merenneito. Tyttö, joka on omistanut elämänsä Merelle eikä saa puhua ihmisille. Hän tapaa pojan, joka vie tytön sydämen mukanaan aina vain kauemmaksi pois elämästä Meren armoilla.

”What would you give to stay alive?
Anything.”

Sivu 6

The Siren ei ehkä tarkoituksellisesti ole uudelleenkirjoitettu klassikko, mutta se putoaa tähän kategoriaan. Kirja on kirjoitettu samaan tyyliin kuin kirjailijalta aikaisemmin lukemani Valinta-sarja. Kirjasta löytyy romantiikkaa ja naispäähenkilö, jonka täytyy tehdä valinta kahden rakastamansa asian väliltä. Kirjasta kuitenkin puuttuu sarjan huumori ja se jääkin siihen verrattuna latteaksi. Hahmot tuntuvat pohjimmiltaan samanlaisilta ja mielestäni tarina olisi hyötynyt enemmän erilaisista hahmoista.

Kuitenkin romantiikkakirjaksi The Siren oli hyvä. Parin erot ja Kahlenin salaisuudet pitävät mielenkiintoa yllä, vaikka kirjaa ei tee mieli ahmia. Itselläni lukemiseen meni melkein kolme viikkoa. Jonkin tutun tarinan lukeminen uudesta näkökulmasta oli oudolla tavalla rentouttavaa. Tarinat voivat kasvaa meidän mukanamme. Kaiken kaikkiaan kirja oli keskinkertainen, mutta sitä voin suositella ihmisille, jotka pitävät Cassin kirjoista, kliseisitä romantiikkatarinoista tai henkilölle, jonka lapsuuden lempielokuva oli Pieni merenneito. Luin itse The Sirenin version julkaisuvuodelta 2016. Kirja oli Cassin esikoisteos vuodelta 2009 ja Wikipedian mukaan Valinta-sarjan menestyksen myötä se julkaistiin uudelleen. Kuitenkin juonta muutettiin kirjan uudelleenjulkaisun yhteydessä, eikä vanhaa versiota enää paineta.

“We were stars. We were music. We were time.”

Sivu 193

Tilaa uutiskirje!

Saat tiedon uudesta sisällöstä ensimmäisten joukossa.

Emme koskaan lähetä roskapostia!

Jätä kommentti